ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ ДЛЯ ФАХОВОГО КОМПЛЕКСНОГО ВИПРОБУВАННЯ НАПРЯМ ПІДГОТОВКИ "ЗАХИСТ РОСЛИН"

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СУМСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ АГРОТЕХНОЛОГІЙ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

Освітньо-кваліфікаційний рівень___Бакалавр__

Напрям підготовки _______"Захист рослин"__

 ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ

ДЛЯ ФАХОВОГО КОМПЛЕКСНОГО ВИПРОБУВАННЯ

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують генеративні органи

озимої пшениці;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби генеративних органів озимої пшениці;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодо чинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів у посівах озимої пшениці і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об’єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 ПШЕНИЦЯ ОЗИМА

1. Теоретична частина

1.1. 

а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують вегетативні органи пшениці озимої;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2. 

а) Навести основні хвороби вегетативних органів пшениці озимої;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах пшениці озимої і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

КУКУРУДЗА

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують кукурудзу;

 

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби кукурудзи;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах кукурудзи і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2.Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЯЧМІНЬ ЯРИЙ

 

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують ячмінь ярий;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби ячменю ярого;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах ячменю ярого і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЦУКРОВИЙ БУРЯК

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують коренеплоди цукрових буряків;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби коренеплодів цукрових буряків;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах цукрових буряків і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

 2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЦУКРОВИЙ БУРЯК

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують листя цукрових буряків;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби листя цукрових буряків;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах цукрових буряків і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

КАРТОПЛЯ

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують бульби картоплі;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби бульб картоплі;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах картоплі і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

 

КАРТОПЛЯ

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують листя і стебла картоплі;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби листя і стебел картоплі;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах картоплі і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

СОНЯШНИК

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують соняшник;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби соняшнику;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах соняшнику і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2.Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ГОРОХ

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують горох;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби гороху;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах гороху і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ОВЕС

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують овес;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби, що уражують овес;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах вівса і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина                     

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЛЬОН

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують льон;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби льону;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах льону і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

МОРКВА

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують моркву;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби моркви;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах моркви і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЦИБУЛЯ

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують цибулю;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби цибулі;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах цибулі і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2.Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

КАПУСТА

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують капусту;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби капусти;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах капусти і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

МАЛИНА

1.Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують малину;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби малини;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках малини і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

СМОРОДИНА

 

1. Теоретична частина

 

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують смородину;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби смородини;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках смородини і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ВИНОГРАД

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують виноград;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби винограду;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках винограду і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ВИШНЯ

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують вишню;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби вишні;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках вишні і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

 

ЯБЛУНЯ

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують генеративні органи

яблуні;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби генеративних органів яблуні;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках яблуні і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

 

ЯБЛУНЯ

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують листя яблуні;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби листя яблуні;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках яблуні і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ГРУША

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують грушу;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби генеративних груші;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посадках груші і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

СЛИВА

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують сливу;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби сливи;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в насадженнях сливи і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

РІПАК

1. Теоретична частина

1.1.  а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують ріпак;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби ріпаку;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах ріпаку і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

ЛЮЦЕРНА

1. Теоретична частина

11. а) Назвати основних шкідників, які пошкоджують люцерну;

б)    Навести та описати морфологію основних шкідників даної культури, які характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати біологію і фенологію розвитку основних шкідників;

г)    Охарактеризувати основну шкодочинність, яку спричиняють шкідники.

1.2.  а) Навести основні хвороби люцерни;

б)    Навести хвороби, характерні для північно-східної зони Лісостепу України;

в)    Описати симптоми та біологічні особливості розвитку збудників основних хвороб культури;

г)    Охарактеризувати механізми шкодочинної дії, розміри збитків через ураження культури хворобами.

1.3.  Охарактеризувати основний склад бур'янів в посівах люцерни і його залежність від грунтово-кліматичної зони.

1.4.  Розробити систему заходів захисту від основних шкідників, хвороб та бур'янів за прогресивними технологіями вирощування культури.

2. Практична частина

2.1. Вказати в колекції шкідників та гербарії збудників хвороб шкідливі об'єкти, характерні для даної культури.

3. Тести (додаток).

 

Затверджено на засіданні Вченої ради факультету агротехнологій та природокористування, протокол №  8  від «  9  »  лютого 2016 року.

 

Голова Вченої ради факультету агротехнологій

та природокористування                                                                                 І.М. Коваленко

 

ГРАФІК

консультацій до фахового комплексного іспиту для студентів напряму

"Захист рослин" 

15.06.2016 р. 

Дисципліна

Відповідальна кафедра

Аудиторія

Час проведення

Сільськогосподарська ентомологія

захисту рослин

21 з

9-00

Сільськогосподарська фітопатологія

захисту рослин

9-30

Моніторинг шкідників сільськогосподарських культур

захисту рослин

10-00

Прогноз розвитку хвороб сільськогосподарських культур

захисту рослин

10-30

Основи біологічного захисту рослин від шкідників

захисту рослин

11-00

Основи карантину рослин

захисту рослин

11-30

Перерва з 12-00 до 12-30

перерва

Гербологія

екології та ботаніки

12-30

Основи наукових досліджень в захисті рослин

біотехнології

13-00

Хімічний захист рослин фітофармакологія) з основами токсикології

біотехнології

13-30

Рослинництво з основами кормовиробництва

рослинництва

14-00

ГРАФІК

консультацій фахового випускного випробування ОС «Бакалавр» (2016 р.)

Напрям підготовки

Дата проведення

Аудиторія

Початок проведення

Група

Агрономія

14.06

61 в

900

АГР 1201-1, АГР 1201-2, АГР 1202-1

АГР 1202-2, АГР 1401-1 ст., АГР 1401-1 К ст.

Захист рослин

15.06

21 з

900

ЗР 1201-1

Лісове та садово-паркове господарство

16.06

103 а

900

СПГ 1201-1

Екологія

17.06

103 а

900

ЕКО 1201-1

ГРАФІК

фахового випускного випробування ОС «Бакалавр» (2016 р.)

Напрям підготовки

Дата проведення

Аудиторія

Початок проведення

Група

Агрономія

21.06

61 в

830

АГР 1201-1, АГР 1201-2, АГР 1202-1

22.06

900

АГР 1202-2, АГР 1401-1 ст., АГР 1401-1 К ст.

Захист рослин

22.06

21 з

1000

ЗР 1201-1

Лісове та садово-паркове господарство

23.06

103 а

900

СПГ 1201-1

Екологія

24.06

103 а

900

ЕКО 1201-1

 

 

 

 

 

Дополнительная информация