Дегустація картоплі

3 листопада 2015 року на кафедрі біотехнології та фітофармакології факультету агротехнологій та природокористування започатковано осінню дегустацію сортів, міжвидових гібридів картоплі.

 

До планової роботи кафедри залучалися дипломники, гуртківці.

Столові якості картоплі – це багатогранна характеристика бульб за консистенцією:

-          м’якуша,   -  борошнистість,  -  водянистість,   -  запах,     

- розварюваність,  - потемніння вареного м’якуша і смак.

«Лише після виконання таких досліджень можливо дати споживачам вичерпну відповідь на реалізацію сортами, гібридами своїх спадкових властивостей в умовах року,» - звернув увагу завідувач кафедри біотехнології та природокористування д.с.-.г.н., професор Подгаєцький Анатолій Адамович.

Ще не мало таємниць  про картоплю розкрив завідувач кафедри  учасникам дегустації.

Всі із задоволенням робили оцінку картоплі.

  Особливість цьогорічної оцінки – визначення вмісту у бульбах нітратів.

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у дегустації картоплі початок о 12.15. 4-5 листопада 2015 року у будиночку фермера в лабораторії вихідного матеріалу картоплі.

Чекаємо на Вас!

Дополнительная информация